Be who you believe you can be

Wat wil je later worden als je groot bent?

Wat een k*- vraag! Vond ik als kind al. Ik had geen idee. Het schoot alle kanten op: chirurg, detective, advocaat, bij de maffia…. Wist ik toen veel. Ik bedacht elke dag weer wat anders. Niet altijd even realistisch.

Het is uiteindelijk wel goed gekomen. Ik ben nog steeds niet groot met mijn 1,65 m. Ben bang dat het ook niet meer gaat gebeuren. Lang leve high heels.

En ik weet nog steeds niet wat ik later wil worden als ik groot ben.
Maar ik doe wel werk waar mijn hart ontzettend blij van wordt. Niet omdat ik bedacht had wat ik later wilde worden. Maar wel omdat ik redelijk scherp heb waar ik goed in ben, wat ik leuk vind om te doen en de kansen aanpak die zich aandienen.

Afgelopen jaren heb ik mezelf regelmatig weer opnieuw uit gevonden. Soms vrijwillig, soms ingegeven door de omstandigheden. Maar altijd met mijn intentie de beste versie van dat moment te worden.

Wat wil jij later worden als je groot bent?

Deze vraag is relevanter dan ooit. Ingegeven door de omstandigheden. Het zijn onzekere tijden. Menigeen staat voor de uitdaging zichzelf weer opnieuw uit te vinden. Onrust is soms een signaal om in beweging te komen.
Je baan staat op de tocht.
Je ontdekt dat je niet meer op je plek zit.
Je werk kost meer energie dan dat het oplevert.
Je bent bang voor wat de toekomst je brengt.
Je hebt het gevoel dat je in de wachtkamer zit, hopend dat alles weer gauw normaal wordt.
Je wilt weer eens iets anders, maar weet nog niet wat

Vernieuw jezelf

Stap uit de routine, waardoor je ziet hoe dingen anders kunnen. Sta jezelf toe om even in de stop-stand te staan. Soms is druk zijn, ook in het hoofd, het beste excuus om niet na te denken over wat je werkelijk wilt. Ga de innerlijke zoektocht aan om je eigen baan opnieuw uit te vinden. Of om iets anders toe zoeken waar je hart blij van wordt. Pak deze kans om jezelf te vernieuwen. Begin met een selfie.

Selfie?
Ja, maak een zelfportret. Deels van wie je nu bent en wat je meebrengt aan talenten en passie. En deels van wie je graag zou willen zijn. Waarvan jouw hart zegt dat dat je beste versie is. Ook al heeft jouw hoofd soms moeite om dat te geloven. Je hart klopt meestal :).

Be who you believe you can be

Wat is je ambitie?
Waar droom je van? Wat zou je willen bereiken? Wat zegt je gut-feeling? Zie, grijp en creëer kansen voor jezelf. Wees gedreven om het beste uit jezelf te halen, vanuit je intrinsieke motivatie. Zoek steeds nieuwe wegen om je eigen doelen te bereiken. Pak die uitdagingen die speciaal voor jou gecreëerd lijken te zijn.

Talenten
Welke talenten breng je mee? Welke zet je in om je doelen te bereiken? Waarvan zeggen anderen dat je daar goed in bent? Welke talentent gebruik je te weinig? Welke zou je meer willen ontwikkelen om je doelen te bereiken?

Waarden
Wat is voor jou belangrijk in je leven? Sta je daar
genoeg bij stil? Waar hecht jij waarde aan? Durf je
daar naar te handelen? Je waarden hebben invloed op de dingen die je doet. Ze vormen een referentiekader van waaruit je keuzes maakt in het leven. Bewust of onbewust. Maak jouw persoonlijke top 5.

Overtuigingen
Wat geloof jij over jezelf? Over je intelligentie, je talenten en je kwaliteiten? Jouw overtuigingen hebben een sterke invloed op jouw gedrag. Ze motiveren je en geven vorm aan wat je doet. En niet doet. Je presenteert jezelf altijd vanuit het idee wat je denkt wie je bent. Bepaal welke overtuigingen je gaan helpen de beste versie van jezelf te zijn. Van welke overtuigingen mag je afscheid nemen omdat ze je belemmeren je doelen te bereiken?

Passie
Waar ligt jouw passie? Waar krijg je energie van? Wat zijn je energielekken? Je passie is iets waar je talenten en kwaliteiten op zijn toegesneden, iets wat je goed afgaat. Iets waar je interesse van nature naar uitgaat. Wat je geen moeite kost. Waarbij je flow ervaart. Meestal loopt je passie als een rode draad door je leven.

Kansen
Jezelf opnieuw uitvinden gaat ook over kansen zien. Durf uit bestaande patronen te stappen. Welke ontwikkelingen vind jij interessant? Welke kansen zie jij in of buiten de organisatie? Waar zou je wel een bijdrage aan willen leveren?

Be who you believe you can be
Het graafwerk is gedaan. Je selfie is klaar. Omarm je uniekheid en heb er vrede mee. Het geeft je zelfvertrouwen en veerkracht. Je kan namelijk altijd terugvallen op jezelf. Wat er ook gebeurt. Hoe lekker is dat? Je hebt alles in huis om jezelf te vernieuwen. Om je ambities te realiseren. Om jezelf weer opnieuw uit te vinden. Neem die hobbel. En ga die uitdaging aan. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. We zijn vaak zelf onze grootste showstoppers. Welke stappen kun je zetten om dichter bij je beste versie te komen? Wie of wat gaat je daarbij helpen? Elke reis begint met de eerste stap. Just do it!

Voor meer tips hoe je je selfie maakt, download gratis het ebook Je beste versie- Selfie via www.luxustraining.nl.

Elke organisatie barst van het potentieel. Menselijk potentieel, wel te verstaan.
Boor dat aan en er staat geen maat meer op jullie succes. Daarvoor is Luxus: om het beste uit 
jou en je mensen naar boven te brengen. Als professional, als leider, als team en als organisatie. 

Train to Shine! 
Laat je inspireren om het beste uit jezelf en anderen te halen! 
Ontvang via de mail de nieuwste blogs, tips, e-books en speciale aanbiedingen. 
Hou me op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief: